Retro Chic
Electra Metropolis Athens
Art Piece - Fassianos
Atrium lounge bar
Υποδοχή
Electra Metropolis Athens
Είσοδος
Electra Metropolis Athens
29
JUL
30
JUL

Το Electra Metropolis ανήκει στον Όμιλο των Electra Hotels & Resorts, έναν όμιλο με ιστορία και παράδοση 51 χρόνων στη φιλοξενία και τον τουρισμό. Μια ελληνική επιχείρηση με ξεχωριστά ξενοδοχεία αναφοράς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο, εμβληματικά ξενοδοχεία που έγραψαν και γράφουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στο κεφάλαιο του ελληνικού τουρισμού. Με πιστοποιημένα εδώ και μισό αιώνα χαρακτηριστικά την εκλεπτυσμένη πολυτέλεια και τη φινέτσα τους, αλλά και το επιλεγμένο ανθρώπινο δυναμικό τους, την άψογη εξυπηρέτηση που προσφέρουν, την αισθητική αρτιότητα τις υπηρεσίες πέντε αστέρων. 

Κάθε καινούργιο ξενοδοχείο είναι ένας νέος προορισμός. Κάθε καινούργιο ξενοδοχείο, φτιαγμένο με προτεραιότητα το σεβασμό στον επισκέπτη του, είναι η αφορμή που έψαχνε εκείνος να ταξιδέψει, να βιώσει, να ζήσει έναν τόπο. Και όταν ο τόπος αυτός είναι μια πόλη που λάμπει στους αιώνες των αιώνων, τότε το ξενοδοχείο πρέπει απλά να υπακούει στη βοή του μύθου της πόλης και να συμβάλει στη συνέχιση του.

Φιλοξενίαλέξη ελληνική προέρχεται από το φιλώ που θα πει αγαπώ και ξένος. Περιγράφει από την αρχαιότητα τη φροντίδα ενός ξένου, την περιποίηση του, υποχρέωση  χρέος ιερό και κανόνας των Ολύμπιων Θεών και ιδιαίτερα του Ξένου Ζέος, το Δία δηλαδή. Από την ελληνική μυθολογία μέχρι σήμερα η έννοια της φιλοξενίας κυλά στο αίμα των Ελλήνων και εξελίσσεται. Κομμάτι αυτής της πανάρχαιας συνήθειας των Ελλήνων είναι το νέο στολίδι της Αθήνας, βασισμένο στις αξίες των «Electra Hotels & Resorts»

Αρχιτεκτονική: στην Ελληνική αρχιτεκτονική του εικοστού αιώνα υπάρχουν μερικά ονόματα που σφράγισαν με την παρουσία και το έργο τους την πορεία της. Ο Πάτροκλος Καραντινός (Κωνσταντινούπολη, 10 Απριλίου 1903 - Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 1976) ένας μετρ του στιλ, εισήγαγε στην ελληνική αρχιτεκτονική το ρεύμα του μοντερνισμού. Σε αυτόν οφείλουμε μερικά από τα ωραιότερα σχολικά κτίρια της χώρας, το υπέροχο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, δεκάδες άλλα ιδιωτικά και δημόσια κτίρια και επίσης την μέγιστη συμβολή του στο μεγάλο διάλογο με το μοντέρνο που ξεκινούσε στην Ελλάδα σε δύσκολες εποχές.

Σε αυτόν οφείλουμε το κτίριο του Electra Metropolis, που στέγασε για δεκαετίες ένα από τα σπουδαιότερα ελληνικά υπουργεία, το υπουργείο Παιδείας και σήμερα πια  είναι ένα υπέροχο ξενοδοχείο.

Design: Το αρχιτεκτονικό γραφείο Πάρις Λιάκος & Συνεργάτες και η σπουδαία για τις δουλειές της σε διάφορα μέρη του κόσμου αρχιτέκτονας Μαρία Κατσαρού-Βαφειάδη (MKV Design) ανέλαβαν τη μεταμόρφωση ενός από τα πιο ιστορικά κτίρια του κέντρου της Αθήνας σε ένα μοναδικό ξενοδοχείο. Με άξονα το σεβασμό στην ιστορία του κέντρου της πόλης, στην ιστορία του κτιρίου, στους συμβολισμούς της εποχής που κουβαλά και  αποτίοντας φόρο τιμής στη Retro Chic αισθητική, που στιγμάτισε την ιστορία της μοντέρνας Αθήνας, εργάστηκαν δημιουργώντας ένα χώρο φιλοξενίας και εστίασης που ανυψώνει το κέντρο της πρωτεύουσας σήμερα ψηλά. Ένα υπόδειγμα για την εσωτερική αρχιτεκτονική και  το design σήμερα!

Τέχνη: Δυο εμβληματικές παρεμβάσεις στο κτίριο έρχονται να δώσουν το στίγμα της νέας εποχής του. Το αίθριο του “Electra Metropolis” κοσμούν δύο άκρως ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά έργα, μεγάλων διαστάσεων. Το πρώτο είναι δημιούργημα του Έλληνα ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, ένα μοναδικό σύμπαν από ασημένιες μέλισσες που ίπτανται στον γαλάζιο ελληνικό ουρανό σε όλο το ύψος του κτιρίου εσωτερικά μαγνητίζοντας το βλέμμα και το δεύτερο σύνθεση από διαφορετικά επεξεργασμένες πλάκες του κυρίαρχου υλικού -του μαρμάρου-  με τρόπο όμως τέτοιο που προσεγγίζει τα όρια ενός καλλιτεχνικού έργου. Μια σύνθεση φόρος τιμής στις αντίστοιχες επεμβάσεις του μοντερνισμού σε άλλα κτίρια της Αθήνας όπως εκείνη η κάθετη επιφάνεια του Μόραλη στο Χίλτον, τα μοναδικά ανάγλυφα του Μολφέση στο Γαλλικό Ινστιτούτο, του Κιτσίκη στον πύργο του ΟΤΕ. Μια υποδειγματική μεταμόρφωση ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου που γίνεται αυτομάτως υπόδειγμα για μελλοντικές αποκαταστάσεις και άλλων κτιρίων της χώρας.

Παρελθόν: Ότι και αν έχετε ακούσει για την Αθήνα και την αέναη συνέχεια της Ιστορίας της από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι σήμερα θα μοιάζει απλά μια διήγηση αν δεν βιώσετε την εμπειρία που κρύβει στα σπλάχνα του το Electra Metropolis. Μπείτε στον ανελκυστήρα και κατεβείτε στον υπόγειο χώρο των συνεδριακών αιθουσών και του Spa. Μια μοναδική έκπληξη σας περιμένει. Το αρχαίο τείχος της πόλης, απομεινάρι της πιο ένδοξης εποχής της, περνούσε ακριβώς από δω. Ένα τμήμα του διασώζεται ακέραιο σήμερα και ενώνει νοητά την Ακρόπολη με αυτή τη γειτονιά. Το λεγόμενο Θεμιστόκλειο Τείχος το τείχος που περιέκλειε την Αρχαία Αθήνα, το μεγαλύτερο σε μήκος οχυρωματικό έργο της πόλης περνά από τα έγκατα του Electra Metropolis. Ζήστε το.

Ιστορία: Ένας ακόμα λόγος που κάνει το Electra Metropolis μοναδικό είναι ο θησαυρός που κρύβει στα έγκατα του. Η Αγία Δύναμις, το εκκλησάκι που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στις κολώνες του κτιρίου και κτίστηκε τον 16ο αιώνα πιθανόν πάνω στα ερείπια του Ναού του Ηρακλή, γιου του Δία και της Αλκμήνης, συζύγου του Αμφιτρύωνος. Ένα μικρό εκκλησάκι για το οποίο υπάρχουν δεκάδες μύθοι. Όπως τα πυρομαχικά που έκρυβαν εντός του για την επανάσταση του 1821, την μυστηριώδη σήραγγα που ενώνει τα υπόγειά του με όλη την Αθήνα φτάνοντας στον καταρράκτη του Ιλισού, τη μυστική σπηλιά στα έγκατα του, τους μύθους για την υπόγεια ζωή του κτιρίου κατά την αρχαιότητα. Προς τιμήν όλων αυτών των ιστοριών το εκκλησάκι αποκαθίσταται από τα Electra Hotels και θα αποτελέσει, επισκέψιμο σύντομα, έναν ακόμα λόγο για να βρεθείτε στο νέο Electra Metropolis.

  • Πρόσβαση για ΑΜΕΑ
  • Δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια
  • Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα
  • 24ωρη υπηρεσία ρεσεψιόν
  • Wi-Fi
Check In
Check in 15:00
Check out 11:00

Πιστωτικές Κάρτες
Πιστωτικές Κάρτες: Diners Club, Visa, American Express, mastercard 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Electra Metropolis Athens

Fine Dining

Μοναδική εμπειρία γνωριμίας με τη νέα ελληνική δημιουργική κουζίνα του σήμερα