29
JUL
30
JUL

Παραλία Μύρτος

Η διάσημη παραλία Μύρτος αποτελεί μια από τις πιο φημισμένες παραλίες σε όλη την Ελλάδα και κατατάσσεται ανάμεσα στις καλύτερες σε όλο τον κόσμο. Τα όμορφα γαλαζοπράσινα νερά συμπληρώνουν τέλεια τη λευκή άμμο και τα βότσαλα συνθέτοντας ένα μοναδικό τοπίο. Η παραλία περιτριγυρίζεται από ψηλούς λόφους που θαμπώνουν τον επισκέπτη με θέα τον απέραντο ορίζοντα. Η παραλία του Μύρτου βρίσκεται ανάμεσα στους πρόποδες δύο βουνών και μπορεί να προσεγγιστεί μέσω του δρόμου που τα διασχίζει. Ο Μύρτος θα προσφέρει σε όλους μια μαγευτική εικόνα από την πρώτη και μέχρι την τελευταία ματιά.

 

Φισκάρδο

Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού και πρώην ψαροχώρι που έχει διατηρήσει την ταυτότητα του, παρόλο που είχε αναδειχθεί σε μία από της πιο κοσμοπολίτικες περιοχές του νησιού. Η περιοχή του Φισκάρδου έμεινε ουσιαστικά άθικτη από τον σεισμό του 1953, βοηθώντας έτσι να διατηρηθούν τα χρώματα και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της. Γύρω από το παραδοσιακό λιμάνι υπάρχουν πολυάριθμα εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες που θα ικανοποιήσουν τις γαστρονομικές ανάγκες κάθε επισκέπτη.

 

Άσσος

Το μικρό και απομονωμένο χωριό Άσος είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του νησιού. Ο δρόμος που προσφέρει πρόσβαση στο χωριό αποτελείτε από πολλές στροφές που περιβάλλονται από όμορφα καταπράσινα πλάγιες και δάση, η αντίθεση ανάμεσα στο δασικό τοπίο και τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά δημιουργεί μια μοναδική αντίθεση που κάνει τον Άσο ιδανικό για χαλάρωση.

Στα τέλη του 15ου αιώνα χτίστηκε ένα κάστρο για να προστατεύσει τους ντόπιους κατοίκους από πειρατικές επιδρομές. Το οχυρό αποδείχθηκε εξαιρετικής στρατηγικής σημασίας, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της θέσης του χωριού σε πρωτεύουσας του βόρειου τμήματος του νησιού. Την σήμερον ημέρα, υπάρχουν μόνο κομμάτια των τειχών του κάστρου που εξακολουθούν να στέκονται στο κάστρο της Άσσου, καθώς και η εκκλησία του Αγίου Μάρκου.

 

Σπήλαιο και Λίμνη Μελισσάνη

Περιτριγυρισμένη από ένα πυκνό δάσος, μια μαγευτική σπηλιά με μια μικρή λίμνη στο κέντρο της είναι ένα μικρό θαύμα της Φύσης. Όμορφα νερά με συνεχείς εναλλαγές στις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου κάνουν αντίθεση με τα ανοιχτό καφέ χρώμα των τοιχωμάτων του σπηλαίου και τους αμέτρητους σταλακτίτες.

Το 1962 πραγματοποιήθηκαν ανασκαφές σε ολόκληρη την περιοχή του σπηλαίου, οδηγώντας στην ανεύρεση πολλών λαμπών λαδιού, πιάτων και βάζων, πολλά από τα οποία απεικόνιζαν τον θεό Πάνα και τις Νύμφες, που γνωρίζουμε μέσα από τους αρχαίους ελληνικούς μύθους. Ο θρύλος λέει ότι το σπήλαιο πήρε το όνομά του από μία από αυτές τις Νύμφες, τη Μελισσάνθη (ή Μελισσάνη) η οποία πνίγηκε στην λίμνη του σπηλαίου όταν την απέρριψε ο θεός Πάνας.

 

Σπήλαιο Δρογκαράτη

Πρόκειται για ξεχωριστό σημείο στο νησί, το οποίο ανακαλύφθηκε πριν από 300 χρόνια, μετά από ένα σεισμό που αποκάλυψε την είσοδο του σπηλαίου. Οι επισκέπτες του πανέμορφου σπηλαίου έχουν την δυνατότητα να κατέβουν σε βάθος έως και 60 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της Γης με μέγιστη θερμοκρασία τους 18° C και πολύ υψηλά ποσοστά υγρασίας που μπορεί να φτάσει μέχρι και 90%. Αυτό που κάνει αυτό το σπήλαιο τόσο δημοφιλές είναι οι εκπληκτικοί σχηματισμοί τόσο των σταλακτιτών όσο και των σταλαγμιτών, με πολλούς επιστήμονες να πιστεύουν πως το σπήλαιο άρχισε να σχηματίζεται περίπου 150 εκατομμύρια χρόνια και αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο.