Σημεία Ενδιαφέροντος

Ενώ βρίσκεστε στην Κεφαλονιά, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να εξερευνήσετε έναν άλλο μοναδικό προορισμό της Ελλάδας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για προτάσεις!

Kefalonia_Experience_Outdoors (25) (1)

Σπήλαιο & Λίμνη Μελισσάνη

Περιτριγυρισμένο από πυκνό δάσος, βρίσκεται ένα άλλο θαύμα της φύσης, ένα υπέροχο σπήλαιο με μια μικρή λίμνη στο κέντρο του. Όμορφα νερά με συνεχείς εναλλαγές στις αποχρώσεις του μπλε στα νερά, σε αντίθεση με τα ανοιχτά καφέ τοιχώματα και τους αμέτρητους σταλακτίτες που μπορούν να κόψουν την ανάσα όλων.
Το 1962 πραγματοποιήθηκαν ανασκαφές σε όλη την περιοχή του σπηλαίου, που οδήγησαν στην ανακάλυψη πολλών αρχαίων λυχνιών πετρελαίου, πλακών και μορφών με πολλές από αυτές να απεικονίζουν τον θεό Πάνα και διάφορες νύμφες από τον ελληνικό μύθο. Ο θρύλος λέει ότι το σπήλαιο πήρε το όνομά του από μία από αυτές τις Νύμφες, τη Μελισσάνθη (ή Μελισσάνη), αφού πνίγηκε στην ίδια λίμνη μετά την απόρριψή της από τον θεό Πάνα.

kefalonia-982600_1920

Παραλία Μύρτου

Η διάσημη και πολυβραβευμένη παραλία του Μύρτου στέκεται ως μια από τις καλύτερες και πιο εμβληματικές παραλίες σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα κατατάσσεται ανάμεσα στις καλύτερες σε όλο τον κόσμο. Τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά συμπληρώνουν τέλεια τη λευκή άμμο και τα βότσαλα. Η παραλία περιβάλλεται από ψηλούς, γκρεμούς, που θα θαμπώσουν τους πάντες με τη θέα του απέραντου ορίζοντα. Η παραλία του Μύρτου αν βρεθεί ανάμεσα στους πρόποδες δύο βουνών και είναι προσβάσιμη μέσω ενός φιδωτού δρόμου, ο Μύρτος θα προσφέρει σε όλους μια μαγευτική θέα από την πρώτη ματιά μέχρι την τελευταία.

Φισκάρδο

Ένα πρώην ψαροχώρι που έχει διατηρήσει την ουσία του παρόλο που είχε γίνει ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο υψηλής ποιότητας. Η περιοχή του Φισκάρδου έμεινε ουσιαστικά αλώβητη από τον σεισμό του 1953, βοηθώντας έτσι να διατηρήσει τα αυθεντικά χρώματα και τον παραδοσιακό σχεδιασμό της περιοχής. Η περιοχή γύρω από το παραδοσιακό λιμάνι είναι γεμάτη με εστιατόρια και ταβέρνες ικανές να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο όλων.

Άσσος

Το μικροσκοπικό και απομονωμένο χωριό της Άσσου είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του νησιού. Ένας δρόμος με στροφές μπορεί να προσφέρει πρόσβαση στο χωριό που περιβάλλεται από πανέμορφο καταπράσινο τοπίο και καταπράσινα δάση, η αντίθεση ανάμεσα στο δασικό τοπίο και τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά δημιουργεί μια μοναδική αντίθεση που κάνει την Άσσο το ιδανικό σκηνικό για χαλάρωση.
Στα τέλη του 15ου αιώνα χτίστηκε ένα κάστρο, για να προστατεύσει τους ντόπιους από τις επιδρομές των πειρατών. Το οχυρό αποδείχτηκε μεγάλης στρατηγικής σημασίας, βοηθώντας στην ανάδειξη της θέσης του χωριού σε πρωτεύουσα του βόρειου τμήματος του νησιού. Αυτές τις μέρες, υπάρχουν μόνο υπολείμματα των τειχών του κάστρου που στέκονται ακόμα από το Κάστρο της Άσσου, καθώς και η εκκλησία του Αγίου Μάρκου.

Σπήλαιο Δρογκαράτης

Ένα θαύμα της αρχιτεκτονικής της γης που ανακαλύφθηκε πριν από 300 χρόνια, μετά από σεισμό που αποκάλυψε την είσοδό του. Οι επισκέπτες αυτού του πανέμορφου σπηλαίου μπορούν να κατέβουν 60 μέτρα κάτω από το επίπεδο του εδάφους σε μια περιοχή με θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν τους 18ο C και η υγρασία μπορεί να ανέλθει στο 90%. Αυτό που κάνει αυτό το σπήλαιο τόσο γνωστό είναι οι εξαιρετικοί σχηματισμοί τόσο των σταλακτιτών όσο και των σταλαγμιτών. Με επιστήμονα να λέει ότι το σπήλαιο άρχισε να σχηματίζεται ηλικίας περίπου 150 εκατομμυρίων ετών και αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο.

Σχετικά με την τοποθεσία

Electra_Kefalonia_Ammes_Beach_Couple(31) (1)
Kefalonia_Experience_Outdoors (3) (1)
Not sure what to choose?
A member of our team is always there for you to help you find the available options
Call us (+30) 26714 40900
Email
Facebook chat
Trip Advisor badge