Σημεία Ενδιαφέροντος

Πλακόστρωτοι δρόμοι και νεοκλασικές επαύλεις, αρχαιολογικοί χώροι και ταπεινά σπίτια κρυμμένα πίσω από θάμνους από γιασεμί και ζωηρές βουκαμβίλιες: η γειτονιά της Πλάκας αποτελεί από μόνη της έναν λόγο για να επισκεφτεί κανείς την Αθήνα.

__dsc5770_ok custom_resized
greece-4513857_1920

Η παλαιότερη γειτονιά της πόλης φιλοξενεί μαγαζιά με είδη λαϊκής τέχνης, μικρές ταβέρνες με πεντανόστιμες τοπικές λιχουδιές, εκπληκτικά μουσεία κρυμμένα σε κτίρια χαμηλών τόνων, ενώ έχει ένα τεράστιο ιστορικό, πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Βρίσκεται πολύ κοντά στο σύγχρονο κέντρο της πόλης και εκεί μπορεί κανείς να συναντήσει ολόκληρη την ιστορία της Αθήνας: το πρώτο της σχολείο και το πρώτο της πανεπιστήμιο, βυζαντινές εκκλησίες του 11ου αιώνα και τζαμιά του 18ου αιώνα, μνημεία από τον Χρυσό Αιώνα, τη Ρωμαϊκή Αγορά, αλλά και τα Αναφιώτικα, τη μικρή ολόλευκη γειτονιά κυκλαδικού στιλ κάτω από την Ακρόπολη, ανατολικά της Πλάκας. Το shopping είναι απαραίτητο, είτε πρόκειται για σουβενίρ ή περίτεχνα κοσμήματα είτε για είδη λαϊκής τέχνης – και σίγουρα θα απολαύσετε το γεύμα ή το δείπνο σας στην περιοχή. Κι ακόμη, είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε ξαφνικά και σε ένα πάρτι ή ένα streetevent – οργανώνονται συχνά τέτοια εδώ και είναι πάντα συναρπαστικά!

About The Location

greece-4396370_1920
greece-2549507_1920
Not sure what to choose?
A member of our team is always there for you to help you find the available options
Call us (+30) 210 337 0000
Email
Facebook chat
Trip Advisor badge