Η φιλοσοφία μας στα Electra Hotels and Resorts είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιχειρείν εν κενώ, και ότι ο στόχος μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν μπορεί να είναι μόνο η μεγιστοποίηση των κερδών. Για να ανθίσει μια επιχείρηση πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι ουσιαστικά ενσωματωμένη στην κοινότητα μέσα στην οποία λειτουργεί και να υπηρετεί με την ανάπτυξή της την ανάπτυξη ολόκληρης της κοινότητας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε, αλλά και να επενδύουμε στα μέρη που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά.

Τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Electra Hotels and Resorts συνεισφέρουν μόνιμα και συστηματικά, αλλά και εκτάκτως, στην προσπάθεια ΜΚΟ να βοηθήσουν τα ευπαθή μέλη των κοινοτήτων στις οποίες βρισκόμαστε: όλα τα ξενοδοχεία μας, προσφέρουν τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και κουβέρτες σε τακτική βάση σε διάφορους οργανισμούς και τράπεζες τροφίμων, ενώ φιλοξενούν συνεντεύξεις τύπου διαφόρων ΜΚΟ και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Επιπλέον, το προσωπικό και η διεύθυνση των ξενοδοχείων Electra Hotels and Resorts συμμετέχουν σε εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα στο νυχτερινό μαραθώνιο της Make-A-Wish στη Θεσσαλονίκη, το 2014.

Το περιβάλλον είναι, επίσης, πολύ σημαντικό για εμάς: καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες για τη μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος και για αυτό το λόγο μας χορηγείται κάθε χρόνο το Πιστοποιητικό Περιβαλλοντικής Πρακτικής Τουριστικών Επιχειρήσεων Green Key τόσο για το Electra Palace Rhodes όσο και για το Electra Palace Athens. Συμμετέχουμε επίσης και στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, ανακυκλώνοντας μαγειρικά έλαια και λίπη, χαρτί, μπαταρίες και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά. Επιπλέον, εργαζόμαστε σκληρά, προκειμένου να διατηρήσουμε την όμορφη παραλία των Τριάντα, που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο μας στη Ρόδο, πεντακάθαρη και αστραφτερή, ώστε να συνεχίσει να λαμβάνει κάθε χρόνο την πιστοποίηση της Γαλάζιας Σημαίας.