Σημεία Ενδιαφέροντος

Πλούσια σε ιστορία, πολιτισμό και ομορφιά, η Θεσσαλονίκη είναι μια από τις πόλεις που από τη στιγμή που θα την επισκεφτείτε, θα σας είναι δύσκολο να μην επιστρέφετε τακτικά σε αυτήν. Τα συναρπαστικά μουσεία, τα αμέτρητα μνημεία από όλες τις ιστορικές περιόδους, η εκπληκτική κουζίνα της, η έντονη νυχτερινή ζωή της και η πλατιά προκυμαία κατά μήκος της θάλασσας είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που θα σας κάνουν να την ερωτευτείτε. Και το Electra Palace Thesssaloniki βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο όλων αυτών των εμπειριών.

umbrellas-2743589_1920

Στα βορειοδυτικά του ξενοδοχείου, σε απόσταση μόλις μερικών τετραγώνων, η γνωστή γειτονιά Λαδάδικα, με αποκαταστημένη την αίγλη της του 19ου αιώνα, είναι γεμάτη με ταβέρνες, εστιατόρια, bar και χώρους με live μουσική.

9K6A6963_ok-1 (2500px) copy

Εκεί κοντα βρίσκεται και το εβραϊκό μουσείο – η Θεσσαλονίκη είχε μια μεγάλη εβραϊκή κοινότητα από τον 15ο αιώνα, μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στα βορειοδυτικά επίσης βρίσκεται και η αγορά του κέντρου της πόλης. Εδώ μπορεί να βρει κανείς γνωστά καταστήματα και μάρκες, καθώς και καταστήματα επώνυμων σχεδιαστών μόδας και μοναδικές μπουτίκ. Ακολουθώντας την προκυμαία που περνά ακριβώς κάτω από την πλατεία Αριστοτέλους κατά μήκος της θάλασσας και κατευθυνόμενοι νοτιοανατολικά, θα φτάσετε στον Λευκό Πύργο, το χαρακτηριστικό μνημείο – σύμβολο της Θεσσαλονίκης: Πρόκειται για ένα τμήμα της οχύρωσης της πόλης κατά τη βυζαντινή και οθωμανική περίοδο, το οποίο λειτουργεί ως μουσείο, αλλά αποτελεί και ιδανικό σημείο για να απολαύσει κανείς τη μαγευτική θέα.

Γύρω από την πλατεία Αριστοτέλους, μια σειρά από μνημεία μαρτυρούν την ιστορία της πόλης από την ίδρυσή της το 315 π.Χ.: Η Καμάρα (Αψίδα) του Γαλέριου, χτισμένη κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, η Ροτόντα, κτίριο του 4ου αιώνα που μετατράπηκε σε εκκλησία, η Αγία Σοφία, βυζαντινή εκκλησία του 8ου αιώνα αλλά και δεκάδες πανέμορφα νεοκλασσικά, artnouveau και artdeco κτίρια – μεταξύ των οποίων και η γνωστή αγορά Μοδιάνο που στεγάζει, κυρίως, καταστήματα τροφίμων – όλα βρίσκονται σε απόσταση μόλις μερικών τετραγώνων από το Electra Palace Thessaloniki. Σε αρκετά κοντινή απόσταση, όμως, από το ξενοδοχείο μας, υπάρχουν κι άλλα πράγματα για να δείτε και να κάνετε στη Θεσσαλονίκη: ανάμεσά τους, το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό μουσείο, το Μέγαρο Μουσικής, τα τείχη της Άνω Πόλης, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι μόνο μερικά από αυτά.

bigstock-Aerial-View-Of-Famous-Aristote-397471103-1.jpg
white tower
Not sure what to choose?
A member of our team is always there for you to help you find the available options
Call us (+30) 2310 294 040
Email
Facebook chat
Trip Advisor badge